joi, 26 martie 2009

Daca ma iubeste, o sa se schimbe!

Ma distreaza teribil tendinta asta, in special a fetelor, de a atasa niste reguli si obigatii cuiva care isi declara sentimentele fata de ele. Daca ma iubeste, tine minte cand e ziua noastra, ma suna in fiecare zi, imi da mesaj cu noapte buna, imi cumpara flori etc. Daca nu face toate chestiile astea, e clar, nu ma iubeste, nenorocitul!!! Desi suna funny sunt sigur ca te regasesti asa putin (ma rog, daca ai avut si tu o relatie mai lunga de 15 intalniri). In realitate, fazele astea sunt doar niste mici scheme ale fetelor (de obicei) prin care ii fac pe baieti sa se simta vinovati, astfel castigand mai multa atentie si afectiune. Oricum nu o sa fie niciodata multumite cu cat primesc, fie e prea multa, fie prea putina. Baieti, nu incercati sa le faceti pe plac, n-o sa iasa, mai bine le acceptam si iubim asa cum sunt, au totusi farmecul lor.

Nu stiu daca ai observat, dar fetele atribuie obligatii si prietenelor lor. Din momentul in care 2 fete s-au declarat ca fiind best friends, e ca un fel de contract. Orice incalcare a contractului e aspru pedepsita. Astfel, daca ai apucat sa zici ca esti cea mai buna prietena ai ei, trebuie sa o asculti atunci cand s-a certat cu iubitu, sa mergi cu ea la cumparaturi, sa ramai la ea, sa o vopsesti, sa ii imprumuti oja ta, vreo 2-3 bluze, sa o suni periodic sa o intrebi ce mai face si nu stiu, voi stiti mai bine. Cred ca din cauza asta relatiile de prietenie dintre fete sunt asa tensionate si se sfarsesc mai mereu prin reziliera contractului. Baietii parca au contracte mai permisive. Ei au o singura clauza cat se poate de clara: frate nu te bagi peste femeia mea!

Baiatul intalneste fata, e atras de ea, ea e atrasa de el, pac - s-au cuplat. Se indragostesc ei acolo entuziasmati pana la urechi, capata incredere, se obisnuiesc unul cu celalalt, se cunosc...totul bine si frumos. Numai ca, in fiecare dintre etapele uneri relatii normale si tipice, indivizii se comporta diferit. La inceput baietii sunt atenti, politicosi, surprinzatori, amuzanti, in fine, dau ei tot ce au mai bun pentru ca vor sa o impresioneze pe fata. Fata e si ea aranjata, cocheta, rade la glumele lui, nu il critica pentru ca e politicoasa, foarte greu spune ce o deranjeaza, de obicei trece cu vederea chestiile marunte, ajunge la timp la intalniri, ce sa mai un vis. Ambii parteneri fac asta pentru a obtine siguranta ca celalalt il iubeste si nu il va parasi, sau ceva de genul. Dar dupa ce se ajunge la acel punct, nu prea mai sunt asa motivati sa se agite prea tare. El nu-i mai cumpara flori asa des, mai iese si cu baietii, mai sta si nebarbierit, nu ii mai acorda asa multa atentie si lista continua. Fetele incep sa-l intampine in pantaloni de casa mirosind a mancare din bucatarie si nu a channel no.5, incep sa-l critice pentru diverse lucruri mai mult sau mai putin importante, parca nu mai e asa interesanta orice gluma spune el...etc. Dupa care se dezmeticesc ei doi asa si zic: Bai nene, pai nu mai esti ca la inceput, te-ai schimbat! Nu mai esti omul de care m-am indragostit!


Si drama nu se opreste aici. De indata ce astia doi devin constienti de defectele celuilalt, se apuca sarguinciosi sa le repare. Adica incearca pe toate caile sa il schimbe pe celalalt, intr-un final ajungandu-se inclusiv la punerea la indoiala a sentimentelor lui prin faimoasa replica. Dupa ce se prind ei ca nu merge nici asta, incep sa se certe din ce in ce mai des din motive din ce in ce mai banale, tipa, se fac de ras, se jignesc, sparg 2-3 chestii dupa care se despart, seimpaca, iar se despart si tot asa de cateva ori, pentru ca in final sa se desparta de tot.

De ce ? Simplu! Pentru ca tipu ala pe care il vezi la inceputul relatiei nu o sa ramana la fel si mai tarziu, iar ala pe care il vezi mai tarziu nu o sa se schimbe. Deci, data viitoare cand iti mai vine sa te indragostesti nebuneste, tine cont de faptul ca nu o sa fie asa printul fermecat mereu si ca in final tot un fel de broscoi va ajunge. Cauta trasaturile definitorii si constante ale partenerului si tine cont de cele care se pot schimba. Daca ce ramane e satisfacator, baga mare! Daca nu, oricum tot aia o sa faci dar macar sa stii ce ar putea sa te astepte si sa nu mai fi asa surprins cand se intampla.

10 comentarii:

Anonim spunea...

din pacate unii se baga peste femeia altuia :) acestia sunt denumiti "brutusi", o specie din familia taranilor :D

Cerise spunea...

imi pare bine ca te.ai reapucat de scris.sper ca urmatorul post sa nu fie la anu'....dar, pana la urma , toti trebuie sa asteptam inspiratia, nu?
spor:D

Anonim spunea...

Esti tare :)

justDan spunea...

Ce in forta revii omule cu un post atat de tru', si nu in sensul emo:P
Sper sa fii mai activ de-acum incolo, si sa mai deschizi teme de genul;) vad ca te pricepi oleaca:P

Anonim spunea...

Mai grav e ca unii nu inteleg ca lucrurile astae se fac incet si cu rabdare! Si vor acum INSTANT si in conditiile astea "tot siropul de la inceput" se cam face apa de ploaie! ;)

Anonim spunea...

Dragostea este totodata un dat social si un concept personal.
Desi nu iubim toti la fel, ne raportam cu totii la "iubire" ca la un ideal necesar pentru o "relatie de viitor".
Poate nu e decat un joc de idei, de senzatii, de perspective sau o provocare a capacitatii de intelegere, acceptare si adaptabilitate, culminand cu alegerea de a avea pe cineva langa tine tot restul vietii.

Papucel spunea...

Aditzu, ai dreptate din multe puncte de vedere, ca intotdeauna, insa cu 2 lucruri tin sa te contrazic. Nu cred ca le atribuie obligatii ci pur si simplu se asteapta la acele lucruri pt ca "fostul facea asta", asa au fost obisnuite(asta vorbind la modul general, deoarece exista si exceptii ca intotdeauna, consider ca sunt si persoane care chiar nu pun accentul pe asa ceva si persoane care sunt doar pt asta) si la partea cu prietenia intre fete si eticheta "best friends", cel putin in cazul meu, nu astept sa se intample ceva in mod special, daca vrea sa vina sa ma vopseasca si sa imi asculte of-urile, e bine venita, daca nu, e tot aia, ma pot descurca foarte bine singura si prietenia ramane la fel. "contractul" incereaza in momentul in care se incalca acele reguli nescrise ale tuturor cum ai zis si in cazul baietilor "nu te baga peste ce e al meu" dar si atunci totul e subiectiv. Eu am trecut si peste asa ceva! Cred ca totul tine de maturitatea si personalitatea persoanei respective, de mediu in care a crescut, educatia pe care o are si de anumite deprinderi pe care si le-a insusit pe parcursul vietii. Cam atat am avut de zis, in rest? Multa bafta si spor la scris, asteptam postari mai dese!

Adina spunea...

Adevarat :)

Anonim spunea...

iui..... fain tare ce ai scris tu acolo. si mai important decat atat, foarte adevarat. dar... daca toti ar tine cont de sfatul de la final... of, ce me-am mai plictisi... :-p

Delia spunea...

foarte adevarat...si esential :) ...m-ai surprins...in a good way, of course